fbpx

Obuka profesora

Rezime:

Zahvaljujući našim glavnim trenerima, 91% srpskih profesora koji su prošli našu obuku ocenili su Classwiz FX-991RS X kalkulator kao VEOMA KORISTAN i 8 od 10 profesora su postali treneri u svojim školama.

Zahvaljujući ovim posvećenim profesorima uspeli smo da do sada obučimo preko 700 profesora matematike i prirodnih nauka od kako smo započeli ovaj program u Srbiji u septembru 2019. Naš cilj je da svi profesori matematike i prirodnih nauka prođu ovaj trening, Zahvaljujući ovim predanim profesorima, ostvarenje ovog cilja je svakog dana je sve bliže.

Naši treneri objašnjavaju korišćenje osnovnih funkcija koje prate nastavni plan i olakšavaju učenje. Uz pomoć primera i konkretnih zadataka, olakšana je primena u nastavi. Više od 92% profesora je izjavilo da će vrlo rado primeniti ta znanja u nastavi.

Kada smo pitali profesore šta im se najviše svidelo na obuci, odgovori su bili:

  • Upotreba konkretnih primera koji se mogu primeniti u nastavi.
  • Inovativan pristup nastavi, primena novih tehnologija i opuštena atmosfera.
  • Informacije o novom završnom ispitu i sredstva koja se mogu koristiti za pripremu završnog ispita.

Casio misija

Naša misija je da obučimo sve profesore matematike i prirodnih nauka u Srbiji i nakon toga da nastavimo da ih podržavamo u upotrebi kalkulatora u nastavi jer smatramo da na taj način pomažemo učenicima da bolje i brže savladaju gradivo, da doprinesemo da časovi budu interesantniji i da zamenimo dugotrajna izračunavanja konstruktivnim razgovorom sa učenicima. Naša inicijalna podrška svim profesorima koji prisustvuju treninzima se sastoji od besplatnog kalkulatora, emulator softvera i pratećeg obrazovnog materijala.

Raspored raspoloživih termina treninga i registracija za iste će biti objavljeni na ovoj stranici.

USKORO – Priključite se CASIO PROFESORSKOM KLUBU

Naučite đake da rešavaju probleme efikasnije uz pomoć kalkulatora

Pridružite se CASIO Profesorskom Klubu da bi učestvovali u CASIO sertifikovanim treninzima,
skinite besplatni nastavni materijal, i sakupite poene za specijalne nagrade.
Priključite se što pre da bi osvojili CASIO sat!

Da bi pristupili Casio Teach Member programu (u daljem tekstu PROGRAM), potrebno je da se registrujete i da prihvatite uslove korišćenja. Registrovanjem na sajtu dobijate Casio ID (identifikacioni broj) koji vam dodeljuje I kojim upravlja Casio Computer Co. Ltd. located at 6-2, Hon-machi 1-chome, Shibuya-ku, Tokyo 151-8543, Japan (“Casio”). Prilikom registracije, potrebno je da unesete i podatke o sebi koji ce biti upotrebljeni da vam omoguće pristup delu sajta namenjenog obrazovanju ali i za sprovođenje marketing studija I/ili statističkih I drugih analiza, koje nam pomažu u razvopju i unapređenju kvaliteta naših proizvoda i usluga. Te podaci mogu biti dostupni i Casio Europe GmbH (Casio divizija za Evropu),

Pritiskom na donji taster možete započeti registraciju ili pristupiti sajtu uz pomoć svog Casio ID broja.

Na slici je prikazana skika kako se ljudi povezuju na nasoj obuci

Radionice

Prijavite se za sledeću radionicu koju vodi jedan od CASIO trenera.
Ponosni smo na pozitivne reakcije profesora koji su prošli naš trening, kao i na njihovu spremnost da naučeno primene u praktičnoj nastavi.

Na slici je prikazana knjiga sa free nalepnicom koja simulira da je u pitanju besplatan materijal

Nastavna sredstva

Pristupite besplatnim materijalima za pripremu nastave,
Podelite svoja pozitivna iskustva sa kolegama na forumu.
Postanite registrovani korisnik da bi dobili pristup svim materijalima!

* Kratak pregled besplatnih obrazovnih materijala.

CASIO Poeni (CASIO Teacher Point – CT Point)

Nagrađujemo vaše zalaganje u obrazovanju Casio poenima,
Postajete dobitnik specijalnih nagrada kada sakupite dovoljno poena
*Poene za održavanje obuka dobijate nakon verifikacije od strane kompanije CASIO

* Pogledajte primer kako se stiču poeni

Na slici su prikazani profesori kako posmaraju predavanje na tabli

CASIO ima ambiciju da unapredi obrazovanje tehnologijom.

Verujemo da su profesori najvažniji za unapređenje obrazovanja te stoga, podržavajući profesore sredstvima i obrazovnim materijalima, unapređujemo celu zajednicu i pomažemo razvoju celog društva, ali najvrednije za nas je to što pomažemo da se dečiji snovi ostvare, i da jednog dana ta deca upišu faklutlete, postanu doktori ili profesori.

Nadamo se da će prvenstveno profesori matematike biti zainteresovani za CASIO obrazovne aktivnosti, koje nazivamo “GAKUHAN”, da će proći obuku, trenirati svoje kolege i uz svoje kolege, stvarati i koristiti nastavni material.

Naša je želja da zajedno izgradimo GAKUHAN sistem, da proširimo mrežu obučenih profesora i da stvorimo bolju obrazovnu strukturu. Cenimo učešće i angažovanje profesora i smatramo ga neophodnim za kreiranje i održavanje obrazovne mreže koja će nam omogućiti da razmenjujemo iskustva i znanja. Članstvo u obrazovnoj mreži treba da donese veće prednosti i olakša i unapredi obrazovni proces.

GAKUHAN za bolje obrazovanje

Svake godine kompanija CASIO isporuči 25 miliona kalkulatora sa funkcijama đacima I studentima širom sveta.

  • Korišćenje kalkulatora sa funkcijama da bi se razvile i unapredile veštine rešavanja konkretnih problema postaje sve važnija obrazovna metoda,

Za CASIO, prodaja kalkulatora nije kraj priče. Mi aktivno podržavamo profesore i studente koji ih koriste, kako bi dobili bolje matematičko obrazovanje. Mi to zovemo  “GAKUHAN”.

Glavne GAKUHAN aktivnosti su:

  • Kreiranje sistema obuke koji omogućava svim profesorima da olakšaju i korišćenjem kalkulatora, unaprede nastavne aktivnosti
  • Kreiranje nastavnih materijala koji omogućavaju profesorima da predavanja unaprede uz pomoć primera sa kalkulatorima
  • Pilot projekte koji unapređuju matematička znanja učenika upotrebom kalkulatora
Na slici su prikazani profesori kako posmaraju rad na maticnoj ploci
Na slici su prikazani  kalkulatori na mapi sveta i kojima se najvise koriste

Politika razvoja proizvoda

Stvaranje kalkulatora koji olakšavaju učenje.

Razvojna politika CASIA je nazvana “0 → 1” (stvaranje nečega iz ničega, tj. stvaranje proizvoda koji do tada nisu ni postojali); doprinosimo razvoju društva kroz otkrivanje potencijalnih potreba zajednice i razvojem novih proizvoda i usluga koje do tada nisu postojale.

Na polju obrazovanja, CASIO se trudi da u potpunosti razume  i predvidi potrebe profesora i učenika. Kada prepoznamo nove zahteve u obrazovanju, naši inženjeri obilaze škole i prisustvuju nastavi kako bi detaljnije razumeli šta je potrebno profesorima i učenicima. Nema bolje inspiracije od toga za stvaranje novih prroizvoda.

Ideje za nove proizvode se detaljno analiziraju u saradnji sa našim saradnicima, profesorima širom sveta. Ulažemo mnogo vremena u razvoj proizvoda ali činjenica da imamo mišljenja profesora i učenika nam omogućava da napravimo originalni proizvod koji pomaže u nastavi. To je pravi cilj CASIA u obrazovanju.

Takođe se trudimo da napravimo proizvod koji u potpunosti odgovara obrazovnom sistemu svake zemlje.

U saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i ostalim obrazovnim institucijama, analiziramo plan i program nastave kao i završnih ispita kako bi u stvorili proizvod u skladu sa potrebama i ograničenjima, specifikacijama i funkcijama koje su potrebne za nastavu i završni ispit.

Proširujemo upotrebnu vrednost novonastalog proizvoda tako da odgovara zahtevima više sličnih obrazovnih sistema. Na taj način, naš proizvod je prilagođen tržištima više zemalja.

Ono što posebno ističemo u našem pristupu “0 → 1” obrazovnom razvoju, je važnost koju poklanjamo mišljenjima obrazovnih profesionalaca i institucija. Posvećenost ovom procesu je najvažniji element naše razvojne politike.

Verujemo da naši proizvodi i GAKUHAN aktivnosti doprinose da se “ostvare dečiji snovi”. Nastojimo da svakog dana doprinosimo tom cilju i očekujemo vaše predloge, komentare i zapažanja kako bi smo ih uključili u naše nove proizvode.